Politievrijwilligers in Midden-Nederland hebben op vrijdag 11 juni via diverse (landelijke) media hun ongenoegen geuit over de situatie rondom doorstroming binnen deze eenheid. Via onze website berichtte wij hier al over.

Via Business News Radio (BNR), Radio 1 en Omroep Flevoland heeft men via woordvoerder en vrijwillig inspecteur Olav Palm laten weten zeer ontstemd te zijn over de gang van zaken. Voorzitter Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP heeft aansluitend aangegeven de actie van de politievrijwilligers volledig te ondersteunen en zorgen te hebben over de gevolgen voor o.a. de continu├»teit van diverse evenementen en de risico's op eventuele veiligheidsaspecten in de regio.

Op BNR gaf Tweede Kamerlid voor de Christen-Unie, Gert-Jan Segers verder aan dat hij recent nog speciale aandacht heeft gevraagd voor de politievrijwilligers via diverse Kamervragen aan minister Opstelten. Hij betreur het dat nu deze situatie heeft kunnen ontstaan.

Het bestuur van de LOPV vindt de handelswijze van de eenheidsleiding Midden-Nederland onbegrijpelijk. "Zo wil je toch niet omgaan met deze zeer loyale en waardevolle vrijwillige politieprofessionals", aldus onze voorzitter Michael Sijbom.

Via onderstaande links zijn de diverse audiofragmenten terug te luisteren.

BNR nieuwsradio 

   Vrijwillig politie inspecteur Olav Palm

   Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP

   Gert-Jan Segers van de ChristenUnie

 

Omroep Flevoland

   Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP

 

Radio 1

   Vrijwillig politie inspecteur Olav Palm