ARAG veiligheidspolis voor Politievrijwilligers

ACP Lidmaatschap + ARAG veiligheidspolis = een zeer uitgebreide rechtsbijstandsdekking rechtsbijstandverzekering voor vrijwillige politiemensen tegen een unieke prijs!

Juridische hulp voor vrijwillige politiemensen en hun gezin

ACP Lidmaatschap + ARAG Veiligheidspolis:

 • Sluit naadloos aan op het ACP-lidmaatschap. Zo ben je nooit dubbel verzekerd.
 • Verzekerd van gespecialiseerde juridische zorg op gebied van wet- en regelgeving bij politie (Barp) via Politievakbond ACP.
 • Verzekerd van gespecialiseerde juridische zorg bij privéconflicten via ARAG.
 • Voor het hele gezin.
 • Je jaarpremie is lager dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat.

Via het ACP-lidmaatschap ben je automatisch verzekerd van de beste gespecialiseerde juridische zorg bij conflicten op het gebied van werk en inkomen bij de politie. Maar wat als je privé in een juridisch conflict terechtkomt? Met je aannemer of buurman bijvoorbeeld? Of met de leverancier van je vaatwasser? Voor deze conflicten breidt jij jouw lidmaatschap tegen een aantrekkelijk tarief uit met de ARAG veiligheidspolis. Een rechtsbijstandverzekering via ARAG, speciaal voor ACP-leden en hun gezin.

Pakket 1

ACP Veiligheidsshulppolis vanaf €8,18 per maand inclusief assurantiebelasting (naast ACP-contributie)

Verkeer

Juridische hulp bij conflicten veroorzaakt door deelname aan het verkeer met of zonder vervoersmiddel

 • Op de openbare weg, op het spoor, op het water, in de lucht of op de skipiste
 • Voor jouzelf, je gezinsleden, én de medepassagiers van jouw auto
 • Verzekerd in Europa

Consument & Wonen

Juridische hulp bij het opkomen van jouw belangen in privésituaties

 • Bij o.a. conflicten over jouw woning (in Nederland), overeenkomsten (bijvoorbeeld bij aankopen) en verdeling van erfenissen of conflicten met jouw buren of de overheid
 • Voor jouzelf en jouw gezinsleden én je reisgenoten voor de reis van en naar de vakantiebestemming die jij hebt geboekt
 • Verzekerd in Nederland, België en Duitsland

 

Pakket 2

ARAG Veiligheidspolis + Regulier Inkomen vanaf €11,59 per maand inclusief assurantiebelasting (naast ACP-contributie)

Alle dekking uit Pakket 1 +

Regulier Inkomen

Aanvullend verzeker je ook jouw reguliere inkomen (Inkomen naast je inkomen van de Nationale Politie)

 • Juridische hulp bij conflicten m.b.t. het reguliere inkomen
 • Bij o.a. conflicten over arbeidsovereenkomsten, uitkeringen of pensioenaanspraken
 • Verzekerd in Nederland, België en Duitsland

 

 

 

 

 

 

 

Remon: “Het geeft mij een goed gevoel om een back-up te hebben wanneer ik er in een conflict zelf niet uit kom. Ik heb zelf helaas al meerdere aanrijdingen gehad. Tot nu toe kwam dat goed maar ik ken genoeg voorbeelden waarbij dat anders afliep. Fijn om terug te kunnen vallen op ARAG via de ARAG Veiligheidspolis”

Maarten: “Je weet maar nooit waarvoor je de rechtshulpbijstand nodig hebt. Of het nu gaat om een conflict met de buren om een uitbouw, de aankoop van een nieuwe auto, of een conflict met je reisbureau vanwege de coronacrisis. Het is gewoon een fijn gevoel dat je altijd terug kunt vallen op iemand met echt verstand van zaken, die je wanneer het moet kan adviseren en bijstaan.”

ACP-leden beoordelen de hulp van ARAG met een:

Contact met ARAG

Vragen over je ARAG Veiligheidspolis? Neem contact op met ARAG via:

E-mail: veiligheidspolis@arag.nl
Telefoon: (033) 434 2801

Bezoekadres
Kastanjelaan 1
3833 AN Leusden

 

Samenwerking ACP/ARAG

ACP en ARAG werken samen om ACP-leden, hun partners en familieleden te helpen met juridische vraagstukken. De ACP helpt leden met juridische vragen over werk en inkomen. ARAG helpt ACP-leden, hun partners en hun gezin als het gaat om rechtsbijstand bij privéconflicten. Ben je als partner niet werkzaam binnen de politie, dan kun je via ARAG ook juridische hulp verzekeren als het gaat om je werk.

ARAG en ACP delen kennis en informatie met elkaar. Daarnaast stelt ARAG 5% van de premie beschikbaar voor de ACP. Met dit bedrag zorgt de ACP ervoor dat medewerkers goed zijn opgeleid en getraind, dat de website van de polis wordt onderhouden en dat leden op de hoogte zijn en blijven over waarom de polis voor de leden van toegevoegde waarde kan zijn.

Het contract tussen ACP en ARAG verloopt via ACP Legal & Services B.V. De Vereniging ACP is voor 100% eigenaar van deze BV. ACP Legal & Services B.V. is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aangemeld als neventussenpersoon (NVT). Wat betekent dat speciaal daarvoor opgeleide medewerkers ACP-leden mogen doorverwijzen naar ARAG, maar niet zelf mogen adviseren.

Aanvullende vragen? ACP en ARAG streven ernaar transparant te zijn over hun samenwerking. Stuur daarom een mail met jouw vraag naar: ledencontact@acp.nl o.v.v. samenwerking ARAG en ACP.