LOPV zoekt nieuwe bestuursleden

Het bestuur van de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV) is op zoek naar nieuwe politievrijwilligers die zich namens de LOPV willen inzetten voor hun collega’s. “Er wordt veel werk verzet op de achtergrond, waardoor wij al veel hebben kunnen bereiken voor vrijwilligers. Op die ingezette weg willen wij graag doorgaan”, zegt LOPV-voorzitter Jennifer Dresscher. “Daarom zoeken wij nieuwe bestuursleden die daar samen met ons hun schouders onder willen zetten.” Vanwege het huidige werkpakket en de ontwikkelingen binnen de LOPV zoekt het bestuur naar enkele nieuwe bestuursleden.

Wij zoeken:

Secretaris

Als secretaris houd jij je onder andere bezig met de planning van bestuursvergaderingen en overleggen met andere instanties en verslaglegging. De LOPV is de vakgroep voor politievrijwilligers binnen de ACP. Dat betekent dat je ook contact hebt met ACP-collega’s over verenigingszaken.

Bestuurslid voor collectieve belangenbehartiging

Als bestuurslid voor collectieve belangenbehartiging voer je overleg met de politie, het ministerie van Justitie & Veiligheid, Tweede Kamerleden en anderen over de rechtspositie en inbedding van politievrijwilligers. Soms zul je ook contact hebben met de media, in samenspraak met de LOPV-voorzitter en het bestuurslid voor communicatie.

Algemeen bestuursleden

Daarnaast zoeken we een of meerdere algemeen bestuursleden voor alle voorkomende werkzaamheden. Denk daarbij aan deelname in werkgroepen, contact met vrijwilligers in de eenheden en ter ondersteuning van andere bestuursleden als sparingspartner.

Divers team

Het bestuur streeft ernaar om een divers team te zijn. Als er meerdere geïnteresseerden voor een functie zijn, dan gaat bij gelijke geschiktheid onze voorkeur uit naar vrouwen. Ook nodigen we vooral vrijwilligers uit van de volgende eenheden: Noord-Nederland, Noord-Holland, Rotterdam, Amsterdam, Zeeland-West-Brabant, Oost-Brabant en Limburg. De procedure bestaat uit een schriftelijke sollicitatie en een selectiegesprek.

Wil je meer informatie of direct reageren? Dan kun je contact opnemen met LOPV-voorzitter Jennifer Dresscher: 06-10929750,  jennifer.dresscher@icloud.nl.